Skip to main content

Vi anordnar en klimatmanifestation i samband med Fridays for Futures globala demonstration


Under manifestationen höll flera personer olika tal, här är ett från vår talesperson Ullis Petersson ett tal:

” Vi har nu granskat kommunens klimatpolitik i snart 3 år, och vi har tyvärr kommit till slutsatsen att den politiska viljan att agera är långt ifrån tillräcklig.
När jag hör FN:s generalsekreterare säga att vi närmar oss en katastrof, då blir jag rädd. Men vad jag INTE är rädd för, är omställningen till ett hållbart liv. Att andas friskare luft, njuta av mitt närområde i ett lugnare tempo, fokusera på relationer i stället för konsumtion, det låter bara helt underbart för mig och hur enkelt som helst. Och förutsättningarna till att ha det livet här i Täby är optimala!

Vi i vårt nätverk vill vara en positiv kraft som gör att tillsammans vågar ställa om till ett hållbart Täby. Använd det!

Det är därför vi är här idag. 

 

 

Vi vill att våra politiker ska veta att vi är MÅNGA täbybor som VÄLKOMNAR en mycket mer kraftfull lokal omställningsagenda! Vi vill att ni tar klimatkrisen på allvar och omgående inleder ett arbete med att minska utsläppen i vår kommun.

Vi är också här för att vi saknar en systematisk samverkan mellan er politiker och oss medborgare i den här frågan. Vi hoppas därför verkligen att ni hörsammar vårt önskemål om att inrätta ett klimatpolitiskt råd för medborgardialog.

Och till alla oss som är här. Det spelar roll att vi är här. Det är sociala rörelser som tillsammans med marknadskrafterna driver på omställningen, såväl globalt som lokalt. Till sist är det också upp till oss vilken politik som ska föras härinne. Nästa chans till det kommer redan i nästa års val.”

 
Tills dess kan vi alla bjuda in så många Täbybor vi bara kan till vårt nätverk, så gör vi det tillsammans!