Skip to main content

Ett enormt GRATTIS till Lina som tar emot Täby Miljöpris 2023 för sitt initiativ Vandrande Kasse Täby !

 
Lina, hur känns det att ta emot detta pris?
Det känns verkligen toppen, lite förvånad och har nog inte riktigt smält det ännu. Det känns peppande och jag är väldigt stolt och glad! Det är kul att det uppmärksammas, för klädindustrin står ju för en stor del av de globala utsläppen, och genom kassarna så kan vi förnya våra garderober utan att behöva köpa nytt hela tiden. Sedan starten för ett år sedan så har runt 2300 vuxenplagg fått nya hem, och runt 1000 barnplagg.
 
Berätta – hur många är med i Vandrande Kassar just nu?
Just nu har vi sju olika vuxenkassar och fem barnkassar som roterar och runt 100 aktiva personer i kassarna. Tyvärr är det bara ”damkläder” i vuxenkassarna, och skulle välkomna fler som är intresserade av ”herrkläder”, finns det underlaget så kan vi starta en eller två kassar för det.

Varför tror du att det här har blivit så populärt?
Jag tror att många tycker att det är ett roligt sätt att byta kläder, det är lite som julafton varje gång kassen vandrar förbi, en vet aldrig riktigt vad som väntar en, förutom i Delux kassarna, där vi lägger upp bilder på vad vi lägger i. Och det är lite som en ständigt pågående klädbytardag, den som har kassen överlämnar till nästa, och ju fler som är med i ett område, ju kortare sträcka blir det för överlämning.
Och om det inte vore för alla som är med och bidrar så skulle det ju inte fungera, så även ett stort tack till alla som är med i kassarna utan alla er, så skulle vi inte ha några kassar!
 
Vi hoppas det här priset bidrar till en cirkulär revolution i Täby – gå med i kassarna idag!