Skip to main content

5 oktober, 2019

Hej, Kajsa! Du är först ut i vår serie månadens medlem! Berätta – varför är du med i Ett hållbart Täby?

Just nu, och sedan lång tid, känner jag en djup oro för klimatförändringarna och en stor frustration över att så många, ja faktiskt de flesta, inte verkar förstå att vi alla måste göra förändringar av våra levnadsvanor för att våra barn och barnbarn ska ha ett jordklot där det går att leva ett drägligt liv.

Jag gick med i Ett hållbart Täby för att jag tycker att det är jätteviktigt med lokalt engagemang i hållbarhetsfrågorna. Det är här vi som individer och kommuninvånare kan göra störst skillnad och förhoppningsvis se resultaten av vårt engagemang.

Vilka tre hållbara livsstilsval är du mest stolt över?

Jag har slutat flyga och familjen tar nu tåget till släkten i Frankrike på semestern. Det har gjort semestern mycket mer spännande och innehållsrik med stopp i olika städer.

Jag har också slutat att äta kött och försöker minska intaget av mejeriprodukter. Jag tycker att jag mår bättre fysiskt och att matlagningen har blivit mycket roligare i och med att vi upptäcker nya spännande recept och livsmedel.

Sedan har jag slutat att shoppa och det jag handlar försöker jag handla second hand. Genom att skippa turerna till Täby centrum blir det mer tid till annat, som familjen och träning.

Vilka tre områden har du som mål att utveckla framöver?

Jag skulle tycka att det var coolt att kunna sälja vår elhybrid och att klara sig utan bil. Det går inte i dagsläget pga min mans arbetssituation men förhoppningsvis på sikt. Jag skulle vilja installera solceller på vårt tak och jag vill hitta effektiva sätt att kunna påverka min omgivning att leva mer klimatvänligt.

Vad önskar du förbättrades i kommunen för att underlätta för dig att leva mer klimatvänligt?

Kommunen borde bygga ut kollektivtrafiken så att det blev lättare att ta sig mellan olika delar av Täby med buss. Det vore toppen med tunnelbana eftersom Roslagsbanan redan nu är så belastad och E18 fullproppad.Och bygg bort biltrafik och underlätta för all annan trafik inkl cykel.

Tusen tack för att du delar med dig och heja dig för alla dina val! Jag hoppas att du blir stärkt av att vi är många i det här nätverket som delar din uppfattning, och att vi hela tiden blir fler och fler. Och jag ser fram emot att vi ska hitta flera effektiva sätt att inspirera vår omgivning till ett mer klimatvänligt liv!