Skip to main content

Hej, Jannika Tavasolian!

Du tog ju över denna fantastiska second hand butik för barn för ett tag sedan nu – berätta, hur har det gått?

Hej, ja det stämmer! Enligt mig världens bästa butik (detta redan innan vi tog över) Och vilken resa vi gjort på så otroligt kort tid, och en rolig sådan! Från dag ett stod vi bokstavligen med hakan till golvet över den massiva respons vi mottagit. Både i form av gamla kunder men även otroligt många nya som hittat till oss. Det är en otroligt personlig butik vi fått möjlighet att driva vidare och varenda dag är fylld med utmaningar men även med så otroligt mycket glädje.


För de som inte vågat sig på second hand förut – berätta, vad kan man förvänta sig som kund hos er? Vad tycker du att Täbyborna kunde köpa ännu mer av hos dig ?


Stigmatiseringen kring att handla secondhand har kommit en lång bit på vägen vill jag tro, men känner man sig tveksam till secondhand så kan man börja ur den ekonomiska aspekten, därefter har vi ett miljöperspektiv, kemikalier som redan är urtvättade, möjligheten till unika plagg, upplevelsen och känslan av att göra riktiga fynd. Det var en kund som sa ”Ni har allting, bara inte alltid” och det summerar nog Hej & Hå’s sortiment ganska bra. Som kund kan man förvänta sig en butik med varierat utbud och med lite mer personlighet än man kanske är van vid. Vi välkomnar alla, stora som små, antingen för att bara kika runt, för att handla eller för att bara hänga! Vad borde man köpa mer hos oss? Presenter och babykläder-/artiklar! Många leksaker lever ett långt liv, i princip orörda på en hylla eller i något skåp. Bebisar hinner i princip använda ett plagg en handfull gånger och är som nytt fast det är ”begagnat”.

Vi i EHT vill ju öka samarbetet kring den lokala klimatomställningen – vill ni vara med om vi ordnar en träff med lokalt näringsliv kring hållbarhet ?


Absolut! Kan vi på något sätt bidra till mer kunskap, medvetenhet eller till förändring eller rentav få mer kunskap och verktyg så deltar vi mer än gärna.

Vad roligt, och tusen tack för ditt arbete och bidrag till Täbys cirkulära ekonomi! 

Länk: Hej och Hå Secondhand Barnaffär i Täby Kyrkby