Skip to main content

Detta firade vi genom att lämna en sommargåva till Täbys politiker


I kväll har vi uppvaktat kommunfullmäktige med detta budskap, och med ett gäng av de senaste klimat- och hållbarhetsböckerna i sommarpresent. Camilla Ifvarsson, (L) och Markus Selin (S) tog emot vår present.

Vi är nu en stor och ständigt växande skara som välkomnar en mycket kraftigare klimatpolitik i vår kommun. Det visar med all tydlighet att hållbar utveckling inte är ett särintresse, utan ett allmänintresse. Vi laddar nu inför en spännande höst, och skickar här med våra boktips till hängmattan!

Till dig som vill få en personlig och naturnära beskrivning av hur klimatförändringarna påverkar Sverige redan idag:
Klimatkrisens Sverige: Så förändras vårt land från norr till söder.
Erika Bjerström
Till dig som vill ha spännande läsning om det politiska spelet som ligger bakom att klimatomställningen gått så trögt, trots att problemet erkändes av världspolitiken redan på 80-talet: Spelet om klimatet: Vem kan man lita på i klimatdebatten?

Maths Nilsson
Till dig som är nyfiken på ett nytt sätt att tänka kring ekonomi som samtidigt tar hänsyn till mänsklighetens grundläggande livsvillkor.
Kate Raworth – Donuteknomi, sju principer för en framtida ekonomi
Till dig som vill ha en genomarbetad och gedigen genomlysning av vetenskap och möjligheter från en prof. em. i Industriell utveckling på KTH:

Staffan Laestadius – En strimma av hopp: Klimatkrisen och det postfossila samhället
Till dig som är nyfiken på hur hållbarhet kan bli en affärsmässig kraft likt digitaliseringen och som vill fokusera på lösningar. Rebecka Carlsson – Exponentiell KlimatomställningTill dig som uppskattar lättsam och personlig läsning med många exempel från näringsliv och samhälle: Mattias Goldmann – Klimatsynda: Så räddar vi planeten med lust, lättja, girighet, vrede, avund, högmod & frosseri

 

  
/ Ullis Petersson och Malin Mattsson